Vaření – činnost, která dělá člověka člověkem

Vaření je jedna z činností člověka, která náš druh odlišuje od ostatních živočichů. Žádný jiný živočišný druh neupravuje potraviny pomocí ohně (tepla). Protože se ale od vaření v dnešní době hojně upouští, nabízí se několik důležitých otázek. Vařit či nevařit? Jaký význam má pro člověka vaření? Proč méně času, který strávíme v kuchyni, negativně ovlivňuje lidské zdraví?

Podívej se s námi na historii vaření a poznej, jaký význam sehrává jídlo, vaření a pohybová aktivita v lidském zdraví. Pokud by ti v průběhu čtení vytrávilo, pak se vůbec neurazíme, když si uděláš pauzu a půjdeš si dát něco dobrého k snědku!

Vstoupit

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info