Použité zdroje (Vaření - činnost, která dělá člověka člověkem)

Bibliografie použitá a doporučená

  • AV ČR (30. 6. 2021). Jak Češi tráví čas?. Tiskové zprávy. [online, 30. 6. 2021] https://www.promenyceskespolecnosti.cz/tiskove_zpravy.php
  • BOWEN, Sarah; ELLIOTT, Sinikka; BRENTON, Joslyn. The joy of cooking?. Contexts, 2014, 13.3: 20-25.
  • ENGEL, George L. The biopsychosocial model and the education of health professionals. Annals of the New York Academy of Sciences, 1978, 310.1: 169-181.
  • GLIKSON, Andrew. Fire and human evolution: The deep-time blueprints of the Anthropocene. Anthropocene, 2013, 3: 89-92.
  • MILLS, Susanna, et al. Health and social determinants and outcomes of home cooking: A systematic review of observational studies. Appetite, 2017, 111: 116-134.
  • Myhrvold, N. (30. 6. 2021). Cooking. Encyclopedia Britannica. [online, 30. 6. 2021] https://www.britannica.com/topic/cooking
  • POLLAN, Michael. Cooked: A natural history of transformation. Penguin, 2013.
  • SYMONS, Michael. A history of cooks and cooking. University of Illinois Press, 2003.
  • World Health Organisation.The definition of health. Frequently asked questions. [online, 30. 6. 2021] https://www.who.int/
  • WRANGHAM, Richard; CONKLIN-BRITTAIN, NancyLou. Cooking as a biological trait. Comparative Biochemistry and Physiology Part A: Molecular & Integrative Physiology, 2003, 136.1: 35-46.

Fotografie a obrázky

Úvod

1. Kapitola

  • Rod Homo
    Zdroj: Tomáš Hlinský, vlastní tvorba Canva PRO

2. Kapitola

3. Kapitola

  • Aktivita: Model zdraví
    Zdroj: Tomáš Hlinský, vlastní tvorba Canva PRO

4. Kapitola

5. Kapitola

Bonus

Autoři tématu

Mgr. Tomáš Hlinský, Ph.D.

odborný asistent – Katedra sportovního výkonu a diagnostiky

Na úpravách tématu se rovněž podíleli:

doc. Mgr. Michal Kumstát, Ph.D.
doc. MUDr. Andrea Janíková, Ph.D. a její děti Kateřina a David Janíkovi
Mgr. Martin Čuta, Ph.D.
Mgr. Jaroslav Hlinský
PhDr. Petr Vajda, Ph.D.
Mgr. Marie Crhová
Mgr. Vojtěch Grün

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info